با ابلاغ بخشنامه بیمه مرکزی از خرداد سال 1399 مبنی بر حذف نسخه فیزیکی بیمه شخص ثالث ،پس از صدور بیمه نامه، نسخه دیجیتالی بیمهنامه در سایت آی بیمه در قسمت" بیمه نامه های من "بارگزاری می گردد.
در صورت دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث، علاوه بر عواقب مالی، مشکلات دیگری نیز وجود خواهد داشت که موجب صرف زمان زیادی میشود. از عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث میتوان به موارد زیر اشاره کرد: جریمه توسط پلیس: در صورت شناسایی خودروی فاقد بیمه شخص ثالث توسط پلیس راهنمایی و رانندگی، خودرو متوقف شده و به پارکینگ منتقل میشود. در این حالت شخص خاطی باید بیمهنامه شخص ثالث دارای اعتبار تهیه کند و باید علاوه بر حقبیمه جدید، حقبیمه روزهایی را هم که وسیله نقلیه او بیمه نداشته (تا حداکثر یک سال) را بپردازد، و همچنین علاوه بر پرداخت جریمه دیرکرد، هزینه پارکینگ را نیز بپردازد. پرداخت خسارت مالی و جانی : در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث در حوادث، اگر مالک خودرو مقصر باشد، هیچ شرکت بیمهای خسارت را پرداخت نمیکند، باید کلیه هزینهها را شخصاً بپردازد. طبق قوانین جدید بیمه شخص ثالث، در شرایطی که راننده مقصر بیمه شخص ثالث نداشته باشد و در صورت بروز حوادث منجر به فوت یا خسارات بدنی دیگر، جبران این گونه خسارتها به عهده صندوق تامین خسارتهای بدنی است؛ و پرداخت دیه را برای راننده مقصر حادثه به صورت قسطی خواهد بود. این قانون برای حمایت از اشخاص ثالث زیاندیده است. خرید و فروش خودرو : امکان خرید و فروش خودرویی که تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست وجود ندارد.
شرکت بیمه، هنگام صدور بیمه شخص ثالث با دریافت حق بیمه حوادث راننده، خود راننده را هم تا سقف دیه ماه عادی (غیر حرام) تحت پوشش بیمه حوادث جانی قرار میدهد.
در بیمه شخص ثالث خسارتهای مالی و جانی که برای اشخاص ثالث اتفاق میافتد، توسط شرکت بیمه جبران میشود. همچنین در تعریف بیمه شخص ثالث، راننده مقصر حادثه، شخص ثالث محسوب نمیشود و فقط خسارتهای جانی که برای او رخ دهد به وسیله بیمه شخص ثالث جبران خواهد شد. بنابراین شخص مقصر حادثه میتواند با استفاده از بیمه بدنه، خسارتهای مالی که در اثر حادثه به خودروی او وارد شده است را جبران کند.
دسترسی سریع
ارتباط با ما